Biztonságtechnika

BIZTONSÁGTECHNIKA

Sajnos nehezen megszerzett javainkra, családunk nyugalmára folyamatosan vigyáznunk kell. Szerencsére ma már nagyon sok megbízható technikai eszköz van arra, hogy otthona láthatatlan, de érezhető biztonságát megteremtse.

Munkatársaink évtizedes szakmai tapasztalata és a műszaki újdonságok naprakész ismerete biztosítja, hogy folyamatosan magas színvonalon tudjuk kiszolgálni Ügyfeleinket.

Hagyományos riasztó rendszerek

Cégünk a piacon legmegbízhatóbbnak tartott DSC és PARADOX központokat használja rendszerei kiépítésénél. A kanadai DSC és PARADOX központok több mint 20 éve jelen vannak a hazai biztonságtechnikai piacon. Automatikai rendszereinkbe magas szinten integrálhatóak, kezelésük egyszerű, könnyen megtanulható.

Irodákba, ipari környezetbe a piacvezető DSC rendszereit ajánljuk.

Igényesebb környezetbe a Paradox Digiplex rendszereit ajánljuk. Megbízhatósága, kezelése a már említett DSC központtal megegyező. Előnyként a sokkal szebb kezelő egységeket és a kisebb vezeték felhasználást említhetnénk meg és azt hogy IP-s illesztéssel okostelefonról is kezelhető! 

A Paradox legújabb fejlesztésű kezelője a TM 50. Nagy méretű színes LCD képernyőjén akár 32 alaprajz is megjeleníthető, a kezelés ikonokkal történhet. Fénykép feltöltéssel digitális képnézőként, a riasztón kívül egyéb funkciók vezérlésére is használható.

1,6 centiméteres vastagságával belesimul a fal felületébe. Tetszetős, sokszínű kerettel kapható.

A rendszer telepítéseknél  PARADOX, DSC és  BOSCH érzékelőket használunk.

Biztonságtechnikai csomagok

Aktuális ajánlatainkról érdeklődjön munkatársainknál! 

És ami a legfontosabb :

KERESSEN A KÖRNYÉKEN EGY MEGBÍZHATÓNAK MONDOTT KIVONULÓ SZOLGÁLATOT!!

Megfigyelő rendszerek

A rögzítő egység

Az utóbbi években a számítástechnika ugrásszerű fejlődésével egyidőben a biztonsági kamera rendszereknél is megjelentek a digitális képfeldolgozáson alapuló kamerák és képrögzítők.

A digitális képrögzítők, (internetes, okostelefonos eléréssel is), viszonylag olcsón kaphatók. A digitális kamerák (1,3-5MP-es IP kamerák) minőségben már messze túlhaladták a hagyományos analóg kamerákat, és most már elkezdtek széles körben terjedni. Mi is elsősorban ezeket ajánljuk, esetleg a meglévő koax kábeles rendszer nehézkes cseréje miatt az úgynevezett Turbo HD-SDI rendszert is tudjuk ajánlani.

Választékunk folyamatosan bővül, egyedi igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz.

Kamerák. Milyet válasszunk?

Ha a digitális rögzítőknél zavarba ejtő választékot találunk, a kameráknál még „rosszabb” a helyzet. Először is azt kell tudnunk, mit akarunk megfigyelni és hol. Elég a fény egy hagyományos kamerához vagy külön megvilágítás szükséges? Kültéren vagy beltéren lesz a kamera? Mit akarunk megfigyelni? Egy nagyobb területet vagy az arcokat is fel szeretnénk ismerni a felvételen? Ezernyi olyan kérdés, amit csak szakember tud eldönteni.

Az általunk telepített kamerákat több csoportba oszthatjuk :

  1.  Az első csoportba a kültéren önállóan  is felszerelhető un. kompakt -, vagy csőkamerák kerültek. Ezek a leginkább elterjedtek, egy -egy terület megfigyelésére alkalmasak. A kompakt kamerák kültéri házba építve, beépített infra ledes világítással rendelkeznek.

  2. A ledek számától és teljesítményétől függően 15-30 méteres hatótávolságra látnak teljes sötétben is.  

  3. A második csoportba az úgynevezett Dome kamerák tartoznak, melyek bel-, és kültériek is lehetnek. Ezek mindig fix területet látnak, de sok helyen sokkal esztétikusabbak mint egy kompakt. Speciális esetük a beltéren nagyon jól használható ” halszem optikás ” kamera amely gyakorlatilag mindent lát maga körül. A magasabb árfekvésű ( pl. Mobotix ) eszközök a teljes terület rögzítésére képesek, úgy hogy abból később bármely részlet kinagyítható. (digitális  PTZ) 

  4. A harmadik csoportot az úgynevezett Speed dome kamerák alkotják, igényesebb, fontosabb területek védelmére alkalmasak elsősorban magasabb áruk miatt. Ezek a ” halszemhez” hasonlóan mindent látnak maguk körül, de egy-egy pillanatban éppen csak azt a területet, ahová ” néznek „. Itt viszont 20-30 szoros optikai zoom segítségével a legapróbb részleteket is meg tudjuk nézni.

Kaputelefonok

Természetesen az is a biztonságunkat növeli ha tudjuk ki áll a kapuban, lehetőleg úgy, hogy ő viszont nem lát minket. Erre ma már mindennapi szinten használható megoldásként kínálkozik a video kaputelefon, ami házunk több helyén, illetve távollétünkben az okostelefonunkon csönget, onnan megnézhetjük és beszélhetünk az érkezővel, majd eldönthetjük beengedjük, vagy inkább nem.

Itt is a bőség zavarával kell megküzdenünk, mi az alábbi rendszereket ajánljuk :

  1. A nagyon megbízható, igényes német Mobotix 

  2. A jól bevált, gyönyörű olasz ELVOX / VIMAR

  3. A szintén jól bevált olasz Terraneo/ Bticino 

  4. A GIRA kapcsolócsalád megoldásai 

OtthoNNeked Szakmai napok

Helyszín: Palatinus Fürdőszobaszalon oktatóterme, 1095 Budapest, Soroksári út 86. Szakmai előadásunkat április 10.-én tartjuk 11:50-12:35 között. Várunk kiállítói pultunknál és előadásunkon! Az előadásunkon való részvétel díjmentes, de előzetes jelentkezéshez kötött melyre a lenti linken keresztül tud jelentkezni!
Várunk!